Odkup mleka

Zadruga redno odkupuje surovo kravje mleko od svojih kmetov. Člani naše zadruge letno pridelajo nekaj manj kot štiri milijone litrov mleka, vsega prodamo na tržišče preko družbe Mlekop.

 

  Podjetje Mlekop d.o.o. so ustanovile zadruge iz območja Gorenjske, s ciljem, da bi enotno tržile mleko tako na domačem kot tujem tržišču.

  Mlekop tako plasira letno cca 85 miljonov litrov mleka na slovensko, italijansko in hrvaško tržišče. Celoten obračun mleka in računovodstvo za Mlekop opravljamo v naši zadrugi.

  Zadruga je v okviru sheme "Izbrana kakovost" mleko in mlečni izdelki - kot članica skupine certificiranih pridelovalcev mleka pridobila certifikat pod nosilcem certifikata družbo Mlekop d.o.o.. Mleko in mlečni izdelki iz sheme ?Izbrana kakovost? ustrezajo natančno predpisanim pogojem pridelave in predelave, mikrobiološke kakovosti in svežine mleka. Oznaka mleka in mlečnih izdelkov z znakom "Izbrana kakovost - Slovenija" potrošniku zagotavlja, da je mleko v celoti pridelano in predelano v Sloveniji.

   

  Informacije

  • Nataša FISTER, 04/575 05 19
  • Uprava zadruge, 04/575 05 00